KEPOL TERMINAL D.O.O.

Kepol terminal d.o.o. je poduzeće za skladištenje, prekrcaj i trgovinu kemijskih proizvoda i naftnih derivata. Tvrtka je poslovala najprije u sklopu tvrtki Vinilplastika, Kemotrans, Kepol d.d. i INA, a od 2002. godine posluje kao samostalno poduzeće usklađeno s tehnologijom tvrtke Dow, Nizozemska. Prvi rezervoari u terminalu izgrađeni su 1971. godine, a trenutni skladišni kapacitet iznosi 15.650 m³.

Kepol terminal d.o.o. je u stopostotnom privatnom vlasništvu 1/1 , a ovlaštena osoba za zastupanje bez ograničenja je Bože Krce, inženjer kemijske tehnologije.

Primarna djelatnost

Naša primarna djelatnost je skladištenje tekućih čistih kemikalija i naftnih derivata, kao i druge djelatnosti vezane uz to. Djelatnici terminala svojim znanjem i iskustvom garantiraju kvalitetan prijem i otpremu, ali i sigurno skladištenje vaše robe.

Lokacija i prometna povezanost

Terminal je smješten u lučko-industrijskoj zoni Gaženica, Zadar, te se prostire na 100.000 m² uz mogućnost proširenja u narednom periodu.

Povezan je s morem (brodovima) i željezničkom prugom te ima direktan prilaz na pristupnu cestu Luka Gaženica – Autocesta A1. Središnji položaj na Jadranu daje nam prednost najkraćeg puta s mora prema zapadnoj i srednjoistočnoj Europi.